Nickosama’s Personal Vape Juice Vault

This post kali ni ialah my own Personal Vape Juice Vault, which boleh katakan my own review of vape juices I enjoyed throughout my experience of vaping. My rig? (ceh rig) I am using Serpent Mini tank with Snow Wolf Mini Mod. Tujuan post ni ialah untuk share dengan korang (and at the same time) serving myself as my own cloud storage so that one day if aku ever nak try flavours, aku ada my own personal reference.

PUAKA
Image result for vape flavor puaka

One of my earliest juice yang aku try, and aku enjoy gila the mint yang Puaka ni serve. Serius, dia punya sejuk dia lain macam, puakaaaaaa habis bro. And flavor dia pulak macam spearmint. One of the juice I always asks for if I go to any Vape Outlet.

 

 

 

NESKAFE ICE LATTE

Image result for neskafe ice latte vape juice

Neskafe Ice Latte, sejuk and coffee-ish (i am not even joking) sebab bau kopi dia melekat kuat gila, and I remembered my mom pernah tegur kuat sangat bau kopi, kopi jadah haram apa aku minum ni? Hahaha walhal aku letak flavor ni dalam poket je, no leaking whatsoever and tak vape lagi masa tu. Cuma everytime lepas finished hisap, kene basuh vape tu, kalau tak rasa coffee dia melekat and will ruin rasa flavor lain.

 

 

STARFCUKS E-LIQUID

Image result for starbucks vape juice

Starfcuks (obviously Starbucks tapi for copyright purposes kot) ni flavor dia deep throat hit (for me) so bila hisap tu kan, kepuasan dia tak sama macam Neskafe tapi bila dia punya inhales tu, oh my sedap gila doh, rasa macam tekak ni penuh dengan freshly brewed coffee.

 

 

 

FEEL FRESH APPLE JUICE

Image result for feel fresh vape juice

Dalam banyak-banyak jus Feel Fresh (imitation play on Peel Fresh), aku enjoy yang flavor epal je. Dia punya rasa tu almost rasa macam tropicana twister punya air, so aku really enjoyed this particular flavor from Feel Fresh. One of my most asks flavor if I go to any Vape Outlet (aside from Puaka)

 

 

EQUAL BLUE 

Image result for equal blue flavour vape

So dalam banyak-banyak jus, ni la jus yang aku tak boleh hisap, tapi aku suka. Bau asap dia (and even rasa) macam cologne, tapi peh sakit tekak gila hisap ni. Flavor ni induce rasa macam putus cinta (personally for me doh) so kalau aku depressed/heartbreak aku carik flavor ni. I don’t know why.

 

 

AJ VAPE 222

Image result for AJ vape 222

 

AJ VAPE! Ayda Jebat! Aku suka gila jus ni! Aku dah lama tak hisap flavor ni, tapi dia punya mixed berries and ada a slight touch of menthol, ah sedap gila la kalau baru lepas kalah dota straight 4-5 games, duduk dengan member 4-5 orang, sambil kena angin sepoi-sepoi malam,  ah lega doh. Yummy as hell!

 

 

 

CLOUD NINERS STRAWBERRY

Image result for cloudniner strawberryDalam family juice Cloud Niners, flavor ni je aku enjoy. Strawberry. Sebab Cloud Niners ni flavor dia 0mg, so asap dia smooth and banyak gila tapi rasa kosong sangat.. cuma yang Strawberry ni, sebabkan takde throat hit sangat, rasa Strawberry dia fresh gila-gila ah. Rasa macam ada satu strawberry bersaiz sebijik epal dalam mulut kau, gitu, bila kau exhale asap dia.

 

 

 

 

DR BREW RUDE BEER

Image result for dr brew root beer

Haih, Dr Brew punya juice especially RUDE BEER ni syaitonic, betul. Aku takleh move on (and jugak, takleh carik) sebab flavor ni selalu habis, and susah gila aku nak feed my addiction. Tapi dia punya rasa sarsi plus a hint of mint dalam tu, ketagih gila. Dulu masa aku pakai dripper TugBoat, aku boleh setel sebotol Dr Brew ni 5 days rasanya, gila babi (without sharing). Sedap ya amat!! This is in line dengan Puaka and Feel Fresh Apple.

 

 

HUSTLER BOLD E-JUICE

Image result for hustler bold vape

 

Dalam family Hustler La Costra Nostra punya e-juice, aku enjoy flavor BOLD je. Yang lain semua shit gila. Aku dah beli yang anggur dengan lime kut, peh sakit tekak, pening inducing and ah mampus la, aku tak pernah rasa flavor Mango yang truly aku enjoy, except dengan BOLD (basically sebab ada a hint of tropicana mixes), aku bagi kawan aku one shot terus dia pergi beli sebotol penuh kut hahaha. Next in line with Puaka, Feel Fresh, Dr Brew.

 

 

NASTY JUICE ASAP GRAPE

Image result for nasty juice asap grape

 

Dalam family NASTY Juice, aku enjoy ASAP GRAPE je. Yang lain tu macam, ew arhg urgh, aku ingat lagi flavor Wicked Haze (yang pink) tu rasa macam minum antibiotik je doh. Pening kepala, annoying smoke smells. Tapi ASAP GRAPE ni, padu. Tapi tak cukup padu lagi untuk aku mencarik kat kedai-kedai (Sorry Nasty Fans, marketing korang power tho)

 

 

 

YAKOLT 

Image result for yakolt e juice

This little bad boy. Rasa dia still terngiang-ngiang di balik cerebrum ni, sedap gila babi ah. Aku first time hisap Yakolt ni, aku takleh move on sampai sanggup travel 20KM (wei jauh tu) untuk dapatkan my hand on this particular same flavor. Dah lama tak hisap tapi would definitely hisap balik if aku jumpa sesiapa jual. Tak payah design gempak-gempak pun, design gitu je, marketing barai je, tapi flavor sedap gila babi. Rasa susu ala yogurt ala macam nenen gitu.

 

 

So sekian sahaja review aku pasal flavor yang aku enjoy. Korang maybe noticed yang takde flavor2 yang kononnya up pun macam Horny Mango ke, MangoLassi ke apa, well yes sebab aku sebenarnya tak suka flavor tu (no surprise there) and satu lagi, aku hate posers yang macam, takde vape, tapi bila dia nak mingle dengan aku, dia mesti macam “Wei kau pun ada vape ke? Cool gila, aku takde vape tapi aku suka vape, aku selalu try member aku punya vape, flavor Horny Mango kau dah try? Mango Lassi pun best doh!” ha those kind of people. Menyampah siot haha.

Nothing cool pun hisap vape ni. Cuma personal opinion aku, aku vape just sebab aku tak boleh nak pegang rokok lama-lama (or kawasan tak membenarkan). Contohnya kalau aku main CSGO (aku main CSGO always dua tangan, jadi aku susah sikit nak merokok) so aku vape the entire match. Kalau aku kat rumah, and nak slow downkan aku punya addiction, aku hold it in dengan vaping. Or kalau aku kat office ke.

So bagi yang smoke vape sebab nak rasa cool, aku rasa boleh fuck off dah, I hate your type. Thanks for reading! Do share with us your favorite flavor!

Share your thoughts!

comments